Wat is een elektrische fiets en hoe werkt het?

Een elektrische fiets is in wezen een normale fiets voor dagelijks gebruik die is uitgerust met een elektromotor om te helpen bij de voortstuwing. Deze motoren zijn, beperkt door de federale wetgeving, tot 750 watt vermogen en een topsnelheid van 20 mijl per uur.

De meeste elektrische fietsen zijn gebouwd om aan die specificatie te voldoen, maar sommige overtreffen ze. Elektrische fietsen kunnen uit kits worden gebouwd voor ongeveer 500 tot 800 dollar of nieuw worden gekocht voor tussen de 400 en 3500 dollar. Zoals bij elk product en vooral bij een voertuig, krijgt u meestal waar u voor betaalt. elektrische driewieler worden aangedreven door een oplaadbare batterij(en) en de gemiddelde actieradius is ongeveer 20 mijl. Het bereik kan sterk variëren, afhankelijk van het gewicht van de fiets en berijder, wielmaat, rijstijl en terrein. Ze zijn er in een breed scala aan stijlen en maten, van kleine elektrische vouwfietsen met 16 en 20 inch wielen voor forensen en appartementsbewoners tot 28 inch en 700c maten. Elektrische fietsen hebben geen vergunning of verzekering nodig om te rijden, maar veel staten hebben wel leeftijdsbeperkingen.

Het meest gebruikte type motor in elektrische fietsen is een naafmotor. Deze kunnen zowel op de voor- als achterwielen worden gebruikt en vereisen geen kettingen, riemen of tandwielen. In wezen is de motor de naaf van het wiel en bevat twee concentrische ringen van tegengestelde elektromagneten. Wanneer stroom van de batterij op de motor wordt toegepast, zorgt de tegengestelde magnetische kracht ervoor dat het wiel gaat draaien. Dit type motor is bijna volledig stil en behoeft geen onderhoud. Hoe hoger het wattage van de motor, hoe meer vermogen hij levert. Een voorbehoud echter. Er is geen standaard voor het meten van wattage. Veel marketeers van deze producten gebruiken hun piekoutputnummers in plaats van de operationele outputnummers. Een motor met een vermogen van 1000 watt piek kan een motor van 500 watt zijn in zijn standaard bedrijfsvermogen. Zoek zeker uit welke. Alleen standaard bedrijfsvermogen is echt vergelijkbaar.

Batterijen zijn ook erg belangrijk met betrekking tot deze producten. De meest voorkomende verzegelde loodzuurbatterij (SLA) is de goedkoopste en levert de hoogste ampère-uren (ah). SLA-batterijen wegen echter drie keer zoveel als een lithiumbatterij en gaan minder dan een derde zo lang mee. Een Lithium LiFePO4-batterij is de duurste batterij en heeft een lage ah, maar is verreweg het lichtste en gaat het langst mee. U zou 12 12 volt SLA-batterijen moeten kopen, installeren en weggooien voordat u in de buurt komt van de levensduur van één 48 volt LiFePO4-batterij. Nikkelcadmium en andere batterijen vallen ergens tussenin. Een lichtgewicht lithiumbatterij schuift meestal uit het batterijrek om gemakkelijk binnenshuis op te laden in plaats van een stopcontact te moeten zoeken om de hele fiets op aan te sluiten. Lithiumbatterijen zijn veruit de meest milieuvriendelijke van alle beschikbare batterijen.

De elektrische fietsen die uit kits zijn opgebouwd, zijn qua prijs en prestatie vaak de beste keuze. De meeste fietsen die mensen al bezitten, zijn superieure machines ten opzichte van veel fietsen die zijn ontworpen als elektrische fietsen. Als je je kit zorgvuldig kiest, krijg je een krachtigere motor, een betere batterij en vele andere functies die je niet kunt vinden op een in de fabriek gebouwde fiets en zal je omgebouwde fiets vaak minder wegen. Bij een goede set moet de motor vooraf in een wiel zijn ingebouwd (een voorwielset is veel eenvoudiger te installeren), dubbele remmotoruitschakeling, een draai- of duimgashendel, een motorcontroller, kabelboom en een batterijmontagerek met een slot mechanisme.

Een echt goede kit bevat ook bedradingsschema’s, bevestigingsmateriaal, kabelbinders en volledige instructies. Zeer dure, in de fabriek gebouwde elektrische fietsen lijken meer op motorfietsen, zijn erg zwaar en moeilijk te trappen, maar gaan niet sneller of verder dan een goedkope fiets of een in een kit gebouwde fiets. Ze zien er in ieder geval cool uit! U zult uw kit ook willen kopen van iemand die u door het installatieproces kan helpen in het geval dat u een vraag of probleem hebt. Als u uw bestaande fiets gaat ombouwen, zorg er dan voor dat deze in goede staat verkeert en als u een fiets gaat bouwen uit een bouwpakket van 500 watt of meer, gebruik dan een fiets met een stalen voorvork. Zeer krachtige voorwielmotoren kunnen aluminium en geveerde vorken lostrekken of beschadigen. Bij een elektrische fiets heb je niet veel versnellingen nodig, tenzij je hem als mountainbike gaat gebruiken. Voor straatfietsen zijn zes of zeven versnellingen meer dan voldoende. Als je ervoor kiest om een in de fabriek gebouwde fiets te kopen, zoek er dan een die je volledig kunt controleren, comfortabel kunt rijden en die alle opties heeft waarnaar je op zoek bent.