Wat is een baardtrimmer?

Een baardtrimmer is een elektrisch handapparaat dat wordt gebruikt om de baard van een man op de gewenste lengte te trimmen zonder een schaar te gebruiken. Het heeft verschillende lengte-instellingen en bestaat uit verschillende sets dunne metalen mesjes met tanden. De mesjes zijn op elkaar gestapeld en trillen wanneer de trimmer wordt ingeschakeld.

De trilling zorgt ervoor dat de tanden elkaar periodiek overlappen. De baardtrimmer knipt elke haar af die hij aanraakt. Ze worden meestal geleverd met een plastic beschermkap of hulpstuk dat op het mes moet worden geklikt om te voorkomen dat het uw gezicht raakt. Het opzetstuk wordt bediend met een knop of schakelaar om de afstand tot de huid aan te passen.

Sommige Baardtrimmers hebben geen verstelbare opzetstukken, maar andere worden geleverd met andere om je baardstijl aan te passen en te onderhouden. Dit bepaalt de lengte van het haar dat op het gezicht achterblijft. De verschillende lengtes worden gebruikt om verschillende soorten gezichtshaar vast te houden, zoals de warrige 5 uur schaduwlook en de volumineuze baard.

De baardtrimmer is gemakkelijk te hanteren en niet moeilijk te bedienen. Er is niet veel voor nodig om op te zetten en aan de slag te gaan. Snoerloze modellen op batterijen zijn het gemakkelijkst te bedienen en op te bergen. Sommige hebben opzetstukken waarmee u snorren, bakkebaarden en de achterkant van uw nek precies kunt knippen. Sommige hebben vacuümopties die worden gebruikt om geknipt haar van het gezicht of hoofd te verwijderen, en om los haar op te bergen in een zak of container in het apparaat.

Een baardtrimmer moet roestvrijstalen mesjes hebben met hypoallergene folie voor mensen met een gevoelige huid. Sommige modellen zijn waterbestendig, waardoor je ze zonder gedoe onder de douche gebruikt. De baardtrimmer kan ook worden gebruikt voor glad scheren. Sommige apparaten hebben de optie van een baardtrimmer en elektrisch scheerapparaat in één. Wanneer je een baardtrimmer als scheermes gebruikt, kun je je het beste direct na het douchen scheren. Na het douchen zet de huid de luchtschacht iets meer uit voor een gladdere scheerbeurt.

Een goede baardtrimmer moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Sommige worden geleverd met een speciale olie of reinigingsvloeistof om de trimmer schoon en in goede staat te houden en zo de levensduur te verlengen. Smeer je tondeuse regelmatig in en kam hem na gebruik om de haren uit de buurt van je tanden te houden. Wanneer u het haar van uw apparaat verwijdert, gebruikt u meestal een speciale borstel die bij uw apparaat wordt geleverd of die u apart kunt kopen. Voor waterdichte baardtrimmers, droog grondig na gebruik in water. Door het vochtig te houden of onderdelen nat te laten, kan het apparaat gemakkelijk beschadigd raken.

Maak er een gewoonte van om niet-permanente accessoires of onderdelen te verwijderen om te voorkomen dat uw haar permanent vast komt te zitten in de trimmer. Bewaar de onderdelen in een container dicht bij de body van de trimmer en waar ze niet kunnen worden verplaatst of gestoten.