The Art of Hijama: Understanding the Basics”

Hijama, ook wel bekend als cupping-therapie, is een traditionele geneeswijze die al duizenden jaren in verschillende culturen over de hele wereld wordt gebruikt. Het omvat het plaatsen van kopjes op de huid en het creëren van een vacuüm om stilstaand bloed en gifstoffen uit het lichaam te zuigen.

De kunst van hijama vereist een basiskennis van de menselijke anatomie, met name de locaties van de belangrijkste bloedvaten en energiemeridianen in het lichaam. De cups die in Hijama Amsterdam worden gebruikt, zijn meestal gemaakt van glas of plastic en zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het deel van het lichaam dat wordt behandeld.

Het proces van hijama omvat verschillende stappen. Eerst wordt de huid gereinigd en gesteriliseerd en worden de cups op de gewenste plaatsen op de huid geplaatst. De cups worden vervolgens verwarmd of afgezogen om een vacuüm te creëren, dat bloed en gifstoffen uit het lichaam trekt.

Na een paar minuten worden de cups verwijderd en wordt de huid gemasseerd om de doorbloeding te verbeteren en genezing te bevorderen. Hijama kan worden gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, waaronder hoofdpijn, rugpijn, gewrichtspijn, spijsverteringsstoornissen, ademhalingsproblemen en huidaandoeningen.

Het is belangrijk op te merken dat hijama alleen mag worden uitgevoerd door een getrainde en bevoegde beoefenaar, omdat het gaat om het doorboren van de huid en gevaarlijk kan zijn als het niet goed wordt gedaan. Hijama moet ook worden vermeden door zwangere vrouwen, mensen met bloedingsstoornissen en mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken.

Concluderend, hijama is een oude geneeswijze die een heilzame aanvulling kan zijn op de moderne gezondheidszorg. Het begrijpen van de basisprincipes van hijama en het zoeken naar een gekwalificeerde beoefenaar kan mensen helpen de vele voordelen van deze traditionele therapie te ervaren.